Kokosgifflar
20-24 st
150 g smör, smält
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1,5 dl socker
10-14 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör, smält
2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
Pensling:
1 ägg (el. 1 äggula/vita)
Smält matfett. Häll i mjölken och låt bli fingervarm. Häll över jästen. Tillsätt salt, socker. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills den känns mjuk, smidig och lite seg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Under tiden som degen jäser rör du ihop fyllningen.
Mjöla bordet innan du slänger upp degen. Dela den i 20-24 delar. Gör runda bollar eller gifflar som du fyller med 1 msk fyllning. Lägg på en plåt och låt jäsa under handuk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 5-8 minuter tills de har en fin färg.
150 g smör, smält
5 dl mjölk
50 g jäst
1/2 tsk salt
1,5 dl socker
10-14 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g smör, smält
2 ägg
1 dl strösocker
200 g kokosflingor
Pensling:
1 ägg (el. 1 äggula/vita)
Smält matfett. Häll i mjölken och låt bli fingervarm. Häll över jästen. Tillsätt salt, socker. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta degen tills den känns mjuk, smidig och lite seg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Under tiden som degen jäser rör du ihop fyllningen.
Mjöla bordet innan du slänger upp degen. Dela den i 20-24 delar. Gör runda bollar eller gifflar som du fyller med 1 msk fyllning. Lägg på en plåt och låt jäsa under handuk i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader i 5-8 minuter tills de har en fin färg.
Kommentarer
Trackback