Taco Paj
1 paj - räcker till 2-4 portioner
Deg:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
ev. matfett/olja för stekning
500 g färs
1 lök
1 dl vatten
1 påse kryddmix taco
Blandning:
4 hackade tomater
5-15 hackade fefferoni
2 dl créme fraiche (lättversionen funkar lika bra)
2 dl riven ost
ev. 4 msk majonnäs (men jag tycker den blir godast utan)
Blanda ihop degen och lägg i en form så den täcker botten och kanter. Detta pajskal behöver inte förgräddas.
Stek färsen och blanda ihop med den hackade löken, kryddmixen och vattnet. Lägg fyllningen i pajskalet.
Rör ihop fyllningen och välj antal fefferoni efter smak och styrka. Täck fyllningen med blandningen.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med nachochips vid sidan av.
Deg:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
50 g margarin
1 1/2 dl mjölk
Fyllning:
ev. matfett/olja för stekning
500 g färs
1 lök
1 dl vatten
1 påse kryddmix taco
Blandning:
4 hackade tomater
5-15 hackade fefferoni
2 dl créme fraiche (lättversionen funkar lika bra)
2 dl riven ost
ev. 4 msk majonnäs (men jag tycker den blir godast utan)
Blanda ihop degen och lägg i en form så den täcker botten och kanter. Detta pajskal behöver inte förgräddas.
Stek färsen och blanda ihop med den hackade löken, kryddmixen och vattnet. Lägg fyllningen i pajskalet.
Rör ihop fyllningen och välj antal fefferoni efter smak och styrka. Täck fyllningen med blandningen.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 15-20 minuter. Servera med nachochips vid sidan av.
Kommentarer
Trackback