Avslappningstips från The Oprah Show

Igår eftermiddag satt jag framför TV:n och zappade mellan kanalerna - hoppades det skulle gå att hitta något som man kunde vila ögonen på för en stund. Oprah Winfrey blev det - programmet handlade om en bok med titeln "You: Staying Young" av Roizen, Michael F., Oz, Mehmet C. Självklart återfanns diverse tester och frågor så att du skulle få upp ögonen för hur dåligt just du behandlar din kropp och så presenterade man ett par små lösningar (resten ska man väl antaligen få veta när man köper boken...)

Döm om min förvåning när den kände Dr. Oz plockar fram en kork och uppmanar alla i publiken att stoppa sina korkar i munnen. Plötsligt sitter hela Oprah-publiken med munnarna uppspända av varsin kork medan sagda läkare berättar hur bra just det här är för att lura kroppen att slappna av. Han berättar att när käken är uppspänd på det där viset så skickas signaler i kroppen som gör att man slappnar av.

Äntligen ett bevis på att mångas fascination av gags i olika former är hälsosam! Det är helt enkelt ett sätt att slappna av - ett rent utsagt hälsosamt avstressnings-redskap. Kanske inte i den design som läkaren rekommenderade men himla praktiskt. Så man kanske skulle ta och ta på sig en gag och gå och slappna av för en stund...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0