Nyår

Nu är jag inne på tredje sjukveckan och hostande, snörvlande och feber avlöser varandra i en himla röra. Det finns nätter när jag vaknar och lägger mig i försvarsställning för att febern får mig att tro att jag befinner mig i krig och nätter när jag gör det för att det är det enda vettiga efter den "nära döden"-upplevelse det innebär att vakna av att man inte kan andas pga tjock näsa och hals. Nu är Victor här dessutom så vi turas om attt gråta ut i den andras knä - han över att hans stukade fot gör ont, att hans mamma inte vill ge honom några godisbilar och inte kommer rusande varje gång han ropar på henne - jag över att jag inte hittat något bra sätt att kanalisera hans överskottsenergi på och att det innebär att han tar ut sig genom att klättra, sparka och slå på mig istället och det gör ont. Hade jag varit frisk hade jag kanske haft energi nog att orka göra något åt saken men nu somnar jag i sonens säng vid nattningen innan han gör det och vaknar av att han hoppar på min mage eller slår mig i ansiktet.
Nyårsafton borde man kanske ägna åt att tänka igenom året som gått eller planera för nästa. När jag nu mår som jag gör så har jag bara en önskan inför det nya året - att jag håller mig frisk!



Julgodis

Min son hade med sig en strut julgodis från dagis efter de julpysslat och knappt hade vi hunnit in i hallen innan han kastade sig över förpackningen för att komma åt innehållet. En bit fick jag smaka och efter det förstod jag varför han inte kunde hålla fingrarna borta. Så trots att jag själv inte brukar ställa mig och göra julgodis blir det här året ett undantag för innehållet i den där struten är högst beroendeframkallande. Man ska inte heller underskatta betydelsen av saker som är så enkla att en 2,5 åring kan göra de... (kanske inte helt utan assistans men iaf ;-)


Marknadsnougat

Blanda i en gryta:

125 g margarin
5 3/4 dl strösocker
1 3/4 dl vatten


Låt koka ihop i några minuter.


Sikta ihop:
6 1/2 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao


Blanda ihop allting och rör tills smeten blir jämn. Häll ut på ett bakplåtspapper. När det stelnat något så skär i kuber. Förvara svalt.


Lajvfilmer på G

Sent om kvällarna när Emma och jag ses har vi en tendens att hamna i intressanta diskussioner - det kan t.ex. börja med brister i min allmänbildning vidare till finanskrisen och sen gå via kostymfilmer till alla de galna projektidéer som vi har. En av de saker vi diskuterat har varit hur coolt det vore med kortfilmer som illustrerar saker som rör lajvprojektet Efterskalv. Jag har sett det lite som ett projekt som kanske aldrig skulle bli av men när man diskuterar med Emma så fungerar verkligheten inte så... Emma ser nämligen till att saker händer och det bums!


Så för en dryg vecka sedan när jag satt hemma hos Emma började vi kissa på story för det hela. Idag och igår har jag i min feberyra diskuterat manus för om en vecka spelar vi in den första av de filmer vi planerar för. Så det kommer bli en actionspäckad helg - fredag kommer en hög glada människor (i princip bara lajvare), lördag dag är det filminspelning och framåt kvällen min årliga fest med temat Mörk Jul. Så nu ska det jagas folk, rekvisita, smink m.m. Tillhör du de som känner för att hjälpa till?



RSS 2.0