Matrecept

Nu har jag börjat dela med mig av mina matrecept på annan plats - onödigt att de ska ligga här och det är bra att ha de tillgängliga via nätet när man är ute och far eller vill rekommendera mat till andra...

http://busdjuret.blogg.se/mat/

Disney-funderingar

Efter en lång dag med sonen hoppandes på magen över att de visar för lite "kvacka" på TV:n har jag fortsatt mina funderingar över varför Disneys figurer ser ut som de gör. Ämnet togs upp för en hög dagar sedan med en vän och jag har fortfarande inte hittat förklaringen.

Varför har Musse och Mimmi runda öron - det finns det väl inga möss som har?
Varför är Långben en talande figur när Pluto inte är det?
Varför flörtar hunden Långben med Klarabella ko?

Någon som har en aning?

^^

Det finns mängder med uttryckssymboler som kan tolkas på olika sätt. 1982 finns de första beläggen för de smileys/emotikoner som idag används flitigt i nästan all elektronisk kommunikation. Av den unga generationen blir man stundtals nästan idiotförklarad för att man inte förstår innebörden av en viss kombination.

Här i Europa använder vi ofta munnen på en smiley för att förkunna vårt budskap medan de asiatiskt inspirerade snarare syftar till att förmedla en känsla via ögonen. Min fundering är då denna:

^^

Är den glad, uppmuntrande?
Är det en hysteriskt fnittrande animefigur?
Används det för att visa att något är extremt fånigt och överdrivet?
Är det för att visa på ett förföriskt höjande av ögonbrynen?
Är det en uppmaning till att berätta mer?
Är det en negativ fråga i stil med "ursäkta?" ,"öh?",  "jaha?" , "och?" eller "va?" ?

Raketer och smällare

Timmarna efter det stora slaget - det var lite så det kändes när jag under förmiddagen tog mig en tur ut för att besöka affären. Marken är täckt av rester efter de explosioner som skrämde skiten ur djur, småbarn och mig under natten. Ljusspel på himlen för tusentals kronor som lämnar mängder med skräp efter sig - både på luften och på marken. Jag kan inte låta bli att undra vilka de är - de där människorna som lägger pengar på miljöförstöring, som låter hundralapparna brinna på himlen med alla de risker de medför för sin omgivning - känner jag några? Finns det några sådana jag kallar för vänner?

Säkerheten är extremt viktig i det här sammanhanget också. För ett år sedan skällde jag ut min granne efter noter för att hon lät sina ungar jaga raketer som de roade sig med att skjuta inne på gården. Det var också ett år sedan jag såg några småkillar på en skolgård som kastade sådana där små raketer, såg en som flög rätt in mellan benen på en liten tjej - den for tack och lov en liten bit till innan den small. Ungarna skrattade omedvetna om de konsekvenser som blivit om den inte gjort det.
Idag såg jag på håll några ungar som roade sig med att kasta sådana där på gångbanan - mitt bland folk. Två tankar går igenom huvudet - den ena att jag borde ge ungarna en rejäl utskällning  och den andra är fly - för jag vill inte passera på den vägen med min son. Det slutar förstås med att jag tar en annan väg - för hur bra kan man skälla på någon samtidigt som man håller för öronen, gråter och försöker passera med barnvagnen så snabbt som möjligt?


RSS 2.0