Spikade datum

Jag har massa datum spikade i min kalender för diverse aktiviteter. Måndag har jag Efterskalvsmöten och träffar Petter från Prolog, tisdag avslöjar jag de hemliga planerna för Oscar, diskuterar roll med Elin och träffar Nic, onsdag sitter jag på en buss med Lollo, torsdag lunchar jag med snygg-Martin och åker båt med korsettmaffian, fredag är jag på fest hos Gere, lördag blir jag korrumperad av alvlajvare (jag har bestämt mig för att inte spela alv igen - så sluta göra mig så förbannat sugen hela tiden...), söndag står det att jag ska diskutera och öva tortyr och förhör med Sunna... Och jag tror det kommer bli en extremt rolig och spännande vecka, fast de datumen känns lite skuggade av det datum jag idag spikade i  min kalender. Idag fick jag nämligen klartecken ifrån områdesgruppen om att Efterskalv är inprickat den 10-13 september på deras område då. Yay!!!!!

Mina lajvböner är besvarade. Snälla inkvisitionen - rena mig från mina synder och ge mig välsignelsens örfil! ;-)

J

Efterskalv

Jag bestämde mig för namnet Efterskalv till mitt lajvprojekt för ett tag sedan och sen dess har det mestadels varit saker kring lajvet som upptagit min förr lediga tid. Sen lajvidéen presenterades för ungefär en månad sedan har jag hunnit med sju möten med intresserade deltagare, har 93 namn på listan över intresseanmälda (ska jag räkna på intresserade gruppers planerade storlek så är vi uppe i runt 130 personer), har fått in 4 gruppbeskrivningar och 2 nästan kompletta roller.

Inget av mina projekt har någonsin fått sån respons så fort och särskilt inte när det fortfarande är 10 månader kvar till lajvet. Och även om jag vet att man kan stryka ungefär hälften för att de faller bort på vägen av olika skäl så är det ändå en respons över all förväntan. Och det är inte oengagerat folk heller - jag får dagligen påtryckningar om material som efterfrågas, frågor kring den setting som gäller och tankar kring lajvvärlden, hur man skapar vissa effekter osv. Jag har mängder med möten inbokade i kalendern och det är runt 30 personer jag ska hinna träffa angående Efterskalv innan månaden är slut... 

Områdesgruppen har möte någon gång under helgen och jag sitter här med viss nervositet inför det. Det finns få andra områden i närheten som jag skulle överväga för det här projektet och det datum jag har lämnat önskemål om är optimalt för det jag eftersträvar. Det har låtit väldigt positivt i den kontakt jag haft med de hittills men man får väl se vad deras möte och djupdykning i hemsidan får för resultat.

J


Inkompetenta systemutvecklare

Systemutvecklarna har flera delar i sin utbildning - de viktigaste två är praktiska kunskaper i programmering och den del som undersöker samspelet mellan människa och dator för att på bästa sätt kunna skapa system som fungerar praktiskt så som de borde.

För att få åka med på en av Birkas kryssningar måste man ha fyllt 23 år. Redan där tänker man att man nog borde lägga in något i systemet som gör att man inte kan boka en resa om någon i sällskapet inte innehar rätt ålder. Men den här regeln finns det förstås undantag från - om barn reser i när släktingars sällskap t.ex. Det som borde finnas då är en automatisk kontroll som kollar ifall alla resenärer fyllt 23 år och om de inte gjort det ställer en fråga om ifall man verkligen vill genomföra bokningen trots att alla resenärer inte uppfyller ålderskravet (med en text om vilka undantag som gäller). De som byggde Birkas bokningssystem tänkte inte på det...

Så nu har Birkas ekonomiavdelning ärendet hos sig och de beräknar att det tar ungefär en vecka för de att hantera ärendet (och sen kan det dröja ytterligare någon dag från det att de skickat pengarna tills de finns på kontot) - så om en och en halv vecka ungefär så bör pengarna vara tillbaka på kontot. Och de borde aldrig ens ha lämnat det om det bara funnits kompetenta människor som byggt bokningsssystemet...


Vilket namn gillar du bäst?

En massa bollande har det blivit - fler och fler alternativ stryks men jag känner fortfarande att jag inte är helt säker på att det namn som lockar mig mest är korrekt för lajvet i fråga.  Vilket tycker du bäst förmedlar en mörka, kall och hård känsla och miljö där pesten nyss härjat genom landet och där misstänksamheten är din bäste vän. Jag vill att folk redan när de tittar på namnet ska känna att det låter lite obehagligt - att det nog inte är lajv man åker och myser på - men helst utan att det låter boffer eller skräcklajv.

Brustna vingar
Efterskalv
Laglöst land
Saltus (hopp)
Sönderfall
Tysta Skrik
Vindens klagan
vita aeterna (livet efter detta)

RSS 2.0