Sjukhusbesök


Känsliga läsare varnas...

Var ner på sjukhusets avdelning för öron, näsa, hals idag för provtagning på sköldkörteln. Jag har inte uppmärksammat det men läkaren jag besökte sist upptäckte att den var uppsvälld på vänster sida och att vi behövde ta lite prov. Tänkte att det nog var piece of kaka - de tittar lite i halsen, känner på den och petar med en liten pinne i halsen för att se om de kan komma fram till något. Ack nej - så enkelt kommer man inte undan...

Förutom att kika i näsa, öron och hals sådär som läkare brukar göra så sprayades det bedövning i både näsa och hals så de kunde gå ner med slang genom näsan och kika hur saker och ting såg ut. Slang hela vägen ner genom nästan är banne mig inte behagligt någonstans... tårarna bara rann och rann och jag vill inte veta hur det hade känts om de inte hade bedövat näsan först...

Sen en massa klämmande och petande och sen provtagningen av själva körteln - man sticker helt enkelt in en spruta i halsen för att ta ett prov på blodet i sköldkörteln - piece of kaka om det inte vore för att jag höll på att svimma och läkaren stack fel i det tumult som utbröt så han fick sticka igen för att försäkra sig om att det var blod ifrån sköldkörteln han fick och inget annat. Han var mycket tacksam över att jag sagt till innan så jag inte behövde trilla i golvet utan kunde ligga ner under provtagningen.

Och sen som avslutning när man hämtat sig ifrån det hela så bestämmer han att par rör blod för diverse tester också behövdes - för säkerhets skull. Sköterskan var dock erfaren och vis så hon var kvick och stack mig så fort att jag inte ens hann bli rädd innan nålen var inne.

Skönt att få komma hem till en kaka choklad som mina underbara grannar köpte åt mig när vi var och handlade igår. Jag är hemskt tacksam över de underbara vännerna jag har!

Coca Cola

Jag borde verkligen sluta med Coca Cola för att:

- Det är dyrt och jag skulle kunna lägga pengar på något både roligare, bättre och hälsosammare

- Det innehåller massor av socker och kalorier som jag egentligen inte gör av med eller behöver (man skulle ju kunna ersätta den med lightcola eller zero men den är ju inte god)

- Koffeinet drar ut kalk, zink och magnesium ur kroppen och jag är så dålig på att få i mig mineraler att jag verkligen behöver behålla de få jag sätter i mig

- Det är egentligen kolsyran och koffeinet jag vill åt och de kan jag få i mig genom att dricka te och kolsyrat vatten istället - både billigare, hälsosammare och miljövänligare

- Det går åt åtta liter vatten för att få fram 1 liter Coca Cola (i processen, för rengöring osv) så det är inte försvarbart ur miljösynpunkt.

- Det är tungt att släpa hem det (varför försöker jag ens motivera det med att det är bra träning för kroppen när det är så mycket annat tungt jag ändå bär hem från affären)

- Kolsyran "stjäl" kalk från benstommen eftersom kroppen försöker neutralisera syran med hjälp av kalk (främsta skälet till varför man inte ska ge barn kolsyrad dricka)

Så varför känner jag fortfarande en längtan efter Coca Cola när vett och sans säger mig att det är en dålig idé?

J

RSS 2.0