Underligt romantiskt tips

Fick ett mail ifrån sajten KramaMig.nu i mailboxen igår och den gör mig oroad över den mänskliga synen på romantik.
 
Romantiska tips
Hedra Anna Lindh den 11 september

Sidan har temat romantik, kärlek och glädje. Man kan skicka kramar, läsa kärleksdikter och allt möjligt romantiskt och sött och nästan puttesnuttigt överdrivet gulligt. Dessutom gör sidan en god gärning genom att stödja amnesty international med 10 öre/skickad kram. Man visar också tydligt att man är emot våld av alla slag.

Trots detta kan jag för allt i världen inte komma på hur det skulle kunna vara romantiskt att hedra en politiker som avled för fem år sedan. Jag förstår mycket väl de som sörjer och saknar henne och som känner att de av det skälet vill hedra henne - för hennes familj är det förstås en högst tragisk och jobbig dag även om de förhoppningsvis kan försöka göra den ljusare genom att komma ihåg allt gott hon gjorde. Men romantiskt? Knappast!

Avsikten med mailet var att informera om att man kommer donera pengar till hennes minnesfond baserat på antalet krampresentationer på sidan och antalet skickade kramar - men nog kunde man väl ha valt ett bättre sätt att uttrycka det på?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0